Celostna priprava

Celostna priprava na porod

Novica o nosečnosti je skoraj za vsako žensko lepa in razveseljujoča. A slej kot prej se v to veselje prikradejo skrbi, kako bo pa na porodu. Skrbi se kmalu pomešajo s strahom in tesnobo, ki narašča s približevanjem termina poroda. Takrat mnogo žensk prične mrzlično kopičiti informacije o porodu in predvsem lajšanju bolečin, saj je prav strah pred porodno bolečino najhujši. Vse pridobljene informacije nas seveda ne morejo obvarovati pred porodno bolečino, zato marsikatera nosečnica proti koncu nosečnosti reče, da bo že na porodu videla, kaj in kako bo in se bo takrat odločala. Potem se pa zgodijo stvari, ki ji niso razumljive, se z njimi ne strinja, dogodka ne obvlada.

V resnici pa se je na porod mogoče pripraviti čustveno in prav ta priprava je ključna za premagovanje strahu in napetosti, za lajšanje porodnih prizadevanj, da s sprejemanjem dogajanja in zaupanjem v lastne zmožnosti zmore doživeti čudovit in čisto nič travmatičen porod. Verjamem, da je to želja prav vsake nosečnice. Ozaveščanje o delovanju lastnega telesa in zaupanju v njegovo obvladovanje krepi samozavest, da zmoremo same lepo roditi.

Na porod pa se je potrebno pripraviti tudi fizično z pravilnim raztezanjem naših mehkih tkiv v abdominalnem delu telesa, raztezanjem vezi in iskanjem ravnovesja v medenici. Na tak način omogočimo otroku optimalno lego in optimalen začetek poroda po otrokovi meri in v njegovem tempu.

Obe pripravi skupaj pomenita celostna priprava na porod, ki nosečnico ustrezno pripravi na porod. Daje ji »orodje« za obvladovanje lastnih strahov in bolečine.

Trenutno skupinskih priprav na porod ni, so pa individualne, kar pomeni par in jaz. Na ta način dosežemo stoodstotno diskretnost in sproščeno stanje brez zadrege.

Načrtujem pa letos ponovno zagnati skupinske priprave za tiste, ki si želijo le moje priprave, ne pa tudi spremljanja na porod.

Več o različnih pripravah na porod si lahko preberete s klikom na spodnjo povezavo:
Individualna priprava na porod
Skupinska priprava na porod

Individualno srečanje/pogovor
40 EUR / srečanje
Posamično in individualno srečanje brez dodatne podpore. Velja pred porodom ali po porodu.
Potni stroški se ne obračunajo, če razdalja od mojega doma do vas ne presega 20 km oz. pridete na srečanja k meni na Mencingerjevo 7 v Ljubljani.