Čustveni odmik za mamice po porodu z dojenčki

Skupina poporodnih mamic z dojenčki ali Čustveni odmik za mame …

Kaj naj bi ta skupina bila in kaj ne? Ta skupina je sestavljena iz vedno istih članic, torej zaključena skupina mamic, ki se srečujejo na 14 dni in sicer 8 krat. Glede na zanimanje, se skupina lahko podaljša za 2 srečanji. To ni terapevtska skupina, ampak pogovorna skupina, kjer so teme v naprej določene z moje strani in izključno iz čustvenega življenja novopečene mamice. Rojevanje nove identitete, spopadanje z neštetimi novimi odgovornostmi in skrbi zna biti sila naporno in pogosto se pojavijo občutki, ki jih moramo nekje z nekom podeliti. Nekje, kjer je varno in smo razumljene. In s potrditvijo, da smo povsem normalne. Taka skupina deluje tudi preventivno v smislu odganjanja in otepanja poporodnih čustvenih turbulenc. V tej skupini vlada spoštovanje do drugačnosti in različnih mnenj, ni replik in kontriranj, je podeljevanje in sočutje. Kot šopek, ki je poln različnih cvetlic, a skupaj tvorijo lepo in ubrano celoto.

Seveda mamice prihajajo na srečanja z svojimi dojenčki, kjer jih lahko nahranijo in previjejo, odložijo in so v miru. Pa tudi kakšno kavo, pa piškote si postrežemo.

Termini novih začetkov so redno objavljeni na fb profilu.

Po rojstvu sina z urgentnim carskim rezom, sem se kmalu začela spraševati, zakaj se mi je to zgodilo. Po želji iskanja pravega odgovora sem veliko brskala in tako našla Simone. Z velikim zanimanjem sem raziskovala njeno spletno stran, ki me je pritegnila. Nekega dne sem dobila na mail njene e-novičke in našla to, kar sem kar nekaj časa iskala in hrepenela – čustveni odmik za mamice z dojenčki. S Simone sva že v začetku dobro ovrednotile moj potek poroda, veliko mi je povedala o samem porodu ter me potolažila in dala upanje za lepši porod naslednjič. Na srečanjih smo se srečale in poglabljale s temami, s katerimi se vsaka mama sreča po porodu. Ovrednotile naša doživljanja, mišljenja … Predvsem pa smo si bile v veliko oporo, kar mi je bilo najbolj dragoceno. Končno sem začela graditi na sebi. Raziskovati svoja občutja, čustvene odzive. In s tem začela celiti svoje rane, da ne bi svoje bolečine, napačnih vzorcev prenašala na partnerski odnos, na otroke. Na srečanja smo mamice lahko prišle svojimi otročki, kar je bila zame velika prednost, saj sva se dojila in tako skupaj popestrila srečanjaJHVALA Simone za vse!
(mamica iz Ljubljane)

“Čas moje druge porodniške sem želela čim bolje izkoristiti in se srečevati še z drugimi mamicami. Vedela sem, da obstajajo skupine za mamice, saj sem tako skupino obiskovala že s prvim sinom. Čisto slučajno sem na spletni strani Roditi z nasmehom videla objavo o na novo nastajajoči skupini za mamice. Objavljena je bila tudi okvirna vsebina in teme srečanj ter naslov skupine: Odmik za ženske. Takoj sem se prijavila, saj sem želela ravno to.

Skupina je zelo dobro zasnovana, Simone vsako srečanje temeljito podkrepi teoretično in praktično, kar pa je največ vredno, nas vzpodbuja k delu na sebi. Tako se delo v bistvu začne takrat, ko vsako srečanje zapustimo. Takrat se v meni odpirajo nova spoznanja, razmišljanja, privrejo na dan stvari, ki sem jih zaprla na varno ali pa sem mislila, da sem z njimi zaključila. Vsako srečanje je zelo intenzivno in Simone nas dobrodušno hrani z nasveti, vzpodbudami. Naj omenim samo nekaj, kar mi vsak dan odzvanja v moji glavi: mamice moramo biti v družini čustveno uravnovešene, vzeti si moramo čas zase, odkriti moramo svoje potrebe, z možem oz. partnerjem se moramo pogovarjati in še enkrat pogovarjati, slišati moramo svoje potrebe, ozavestit moramo žensko v sebi, ji narediti prostor, da bo ponovno lahko zrastla.

Skratka, vsaki, ki razmišlja o udeležbi v taki skupini, ji toplo priporočam. Čustveni odmik za ženske pri Simone Kindermann. Meni je pisana na kožo in vem, da je to naložba za naprej v mojem vsakdanjem življenju zame, z otroki in možem.”

(mamica iz Ljubljane)