Individualna priprava in doula paket

Priprava na porod

Individualna priprava na porod zajema vse v uvodniku opisano (glej Celostna priprava na porod)  v butičnem aranžmaju, se pravi par in jaz. Zelo rada vidim, da se par najavi nekje v sredini nosečnosti, ko je še dovolj časa, da v miru opravimo celotno pripravo, tako fiziološko kot informacijsko kot čustveno. To pomeni, da se telo s pomočjo danih vaj še lahko sprosti, razteza do te mere, da se otroku omogoči optimalne pogoje nameščanja v medenico in s tem lažjega in hitrejšega poroda.

Informacijska in čustvena priprava na porod pa poteka skozi 6 tematskih srečanj, kjer naslovimo telesni spomin, porod od A do Ž, se naučimo sproščanja, se poučimo o načinih sodelovanja s svojim telesom, o načinih sprožanja poroda in lajšanja bolečin, se pogovorimo o pričakovanjih in željah, spišemo porodni načrt, idr. Na tej pripravi se pogovorimo tudi o dojenju in življenju po porodu.

Priprava poteka v Lila centru na Kogovškovi 12 v Ljubljani ali pa na vašem domu, to je stvar vaše izbire. 

Cenik:
– 6 srečanj = 300 EUR
– Posamezno srečanje traja 2 uri
– Priprava poteka v Lila centru na Kogovškovi 12 v Ljubljani
– Termini so po dogovoru

Prijave sprejemam na e-mail simone@roditiznasmehom.com

Doula paket

V kolikor se odločite za doula paket, velja vse zgoraj navedeno (glej Priprava na porod) in še proti koncu nosečnosti se večkrat oglasim na vašem domu, da preverim položaj otroka. To naredim z Leopoldovimi prijemi, starimi babiškimi otipi trebuščka, ki mi jasno povedo, kako je otrok v maternici nameščen. Glede na njegovo lego in/ali morebitne težave pri nameščanju, svetujem še kakšno vajo več ali pa odvzamem, skratka prilagodim. Vse to z namenom čim lažjega poroda.

Od treh tednov pred porodom dalje sem v stalni pripravljenosti 24/7, kar pomeni na pozivu in vedno na razpolago. Na porod vas spremljam in sem z vami do konca. Po porodu ostanem še do dve uri, da pomagam s prvim dojenjem in vašo osebno ureditvijo. V času po porodu sem vam še 14 dni na voljo za vso pomoč pri dojenju, rokovanju z dojenčkom in čemerkoli, kar bi se pojavilo in bi potrebovali podporo.

V vsem času sodelovanja želim, da smo večkrat na zvezi, da me redno obveščate o svojem počutju in ginekoloških pregledih, saj vam edino tako lahko pomagam, vam stojim ob strani in vas varno vodim skozi nosečnosti do lepe porodne izkušnje.

Za še več informacij glej prispevek za blog – Sem doula

Cenik:
– 850 EUR + potni strošek do porodnišnice ali vašega doma, če je porod na domu, in domov enkrat (0,37 EUR/km)
– Potni stroški za ostala srečanja se ne obračunajo, če razdalja od mojega doma do vašega ne presega 20 km oz. pridete na srečanja v najet terapevtski prostor v Lila center na Kogovškovi 12 v Ljubljani

Prijave sprejemam na e-mail simone@roditiznasmehom.com

Izključno spremljanje pri porodu

Obstaja tudi možnost izključnega spremljanja k porodu, ki ga lahko ponudim v skrajnih okoliščinah. Namenjen je mamicam, ki zaradi posebnih razlogov iščejo zgolj spremljevalko k porodu, pa vendarle dovolj izkušeno, da ji v danem trenutku lahko pomaga in ji je v oporo.

Vključuje obdobje pripravljenosti od načeloma 38. tedna dalje, spremljanje k porodu in en poporodni obisk.

Cenik:
– 300 EUR (plus potni strošek, če je porod izven Ljubljane)

Prijave sprejemam na e-mail simone@roditiznasmehom.com

Pomembna informacija za vse, ki jih k porodu spremljam:
• NE izvajam in NE vrednotim zdravniških izvidov, saj nisem zdravstvena delavka.
• NE odločam se namesto vas. Pomagala vam bom pridobiti objektivne informacije, na podlagi katerih se boste odločili sami.
• Z zdravstvenim osebjem se NE bom dogovarjala o zdravstvenih posegih/odločitvah med porodom.
• O vaših dilemah se z vami lahko pogovorim in predlagam druge možnosti.
• Lahko vas podpiram v pogovoru z zdravstvenim osebjem in poskrbim, da imate možnost izraziti svoje zadržke.