Kaj nudim?

ljubezen in družina

 • Kot vaša doula vas spremljam med nosečnostjo in porodom ter poskrbim, da bo le-ta varna in izpolnjujoča porodna izkušnja.
 • Iz svojih izkušenj in znanja črpam moč za čustveno podporo, fizično lajšanje neugodja in komuniciram z zdravstvenim osebjem ter tako zagotovim pretok informacij med vami in njimi, da se morete osveščeno odločati o poteku vašega poroda.
 • Zmorem zagotoviti podporo in občutek varnosti vam in vašemu partnerju, predlagati načine za hitrejše napredovanje poroda in pomagati pri sproščanju, masiranju, spreminjanju porodnega položaja in drugih tehnikah, ki lajšajo porod.
 • Sem samozaposlena in kot vaša doula odgovorna vam izključno in ne vašemu ginekologu ali porodnišnici.
 • Od trenutka, ko sklenemo sporazum o medsebojnem sodelovanju, se bomo srečali na petih tematskih predporodnih srečanjih, v zadnjih tednih nosečnosti še na kontrolnih srečanjih, ko bom vrednotila otrokovo lego, konstantno pa bom na razpolago za vso podporo in kakršnakoli vprašanja ali dileme, ki bi se pojavile.
 • Od 38. tedna nosečnosti dalje in do poroda bom dosegljiva 24 ur dnevno, 7 dni v tednu, da me kadarkoli lahko obvestite o začetku poroda. Podpirala bom vas in vašega partnerja v zgodnem porodnem obdobju doma in kasneje v porodnišnici.
 • Po porodu bom ostala z vami dokler ne boste urejeni in v udobju pripravljeni na zasebni družinski čas oz. po dogovoru.
 • Po želji rada pomagam pri dojenju.
 • Po porodu vas bom obiskala najmanj trikrat v prvih desetih dneh, lahko že v porodnišnici (po dogovoru) ali/in doma. Ta dva obiska sta namenjena ovrednotenju poroda, pomoči pri dojenju, občudovanju dojenčka in povratni informaciji o moji vlogi pri vašem porodu.

KAJ NE NUDIM

 • NE izvajam in NE vrednotim zdravniških izvidov, saj nisem zdravstvena delavka.
 • NE odločam se namesto vas. Pomagala vam bom pridobiti objektivne informacije, na podlagi katerih se boste odločili sami.
 • Z zdravstvenim osebjem se NE bom dogovarjala o zdravstvenih posegih/odločitvah med porodom.
 • O vaših dilemah se z vami lahko pogovorim in predlagam druge možnosti.
 • Lahko vas podpiram v pogovoru z zdravstvenim osebjem in poskrbim, da imate možnost izraziti svoje zadržke.

Cenik

DOULA PAKET:
850 EUR + potni strošek do porodnišnice ali vašega doma, če je porod na domu, in domov enkrat (0,37 EUR/km). Potni stroški za ostala srečanja se ne obračunajo, če razdalja od mojega doma do vašega ne presega 20 km oz. pridete na srečanja v najet terapevtski prostor v Lila center na Kogovškovi 12 v Ljubljani.

Vključuje prvo brezplačno in spoznavno srečanje, in 5 rednih srečanj namenjenih:

 • Celostni pripravi na porod (čustvena in psihološka priprava na porod, ovrednotenje celičnega spomina vašega telesa na svoje rojstvo; fiziološki porod; ovrednotenje strahu in zmanjševanje le-tega; razločevanje med pričakovanji in realnostjo porodnega procesa ter pomoč pri odločanju za pravo porodno okolje glede na želje; učenju vaj za lažjo prilagoditev telesa nosečnosti in porodu (Spinning Babies), učenju sprostitvenih tehnik za lajšanje poroda; učenju dojenja ter pripravi na poporodno obdobje; baby handling, če je želja; belly maping oz učenje spoznavanja lege otroka v trebuščku in risanje; rebozo masaža in sproščanje pred porodom in po porodu;
 • obdobje pripravljenosti (od 38. tedna dalje do poroda), ko sem dosegljiva na klic kadarkoli 24/7, dve redni srečanji po porodu (prvo v porodnišnici in drugo na vašem domu) ter dodatna po dogovoru in vsa poporodna podpora še celih 14 dni. Po 6. tednih ali kasneje naredim tudi obred zapiranja telesa s pomočjo rebozo trakov, ki simbolično zaključujejo najnežnejše poporodno obdobje.

V celotnem času sodelovanja sem tudi na razpolago po vseh komunikacijskih kanalih, v podporo in pomoč pri iskanju informacij.

SPREMLJANJE PRI PORODU:
300 EUR (plus potni strošek, če je porod izven Ljubljane)
Vključuje obdobje pripravljenosti, spremljanje k porodu in en poporodni obisk.

PAKET 3=2:
100 EUR (ob takojšnjem plačilu)
Vključuje tri srečanja in vso vmesno podporo po komunikacijskih kanalih. Velja za poporodno pomoč.
Potni stroški se ne obračunajo, če razdalja od mojega doma do vas ne presega 20 km oz. pridete na srečanja k meni na Mencingerjevo 7 v Ljubljani.

PAKET 5=4
200 EUR (ob takojšnjem plačilu)
Vključuje pet srečanj in vso vmesno podporo po komunikacijskih kanalih. Velja za poporodno pomoč.
Potni stroški se ne obračunajo, če razdalja od mojega doma do vas ne presega 20 km oz. pridete na srečanja k meni na Mencingerjevo 7 v Ljubljani.

INDIVIDUALNO SREČANJE/POGOVOR:
40 EUR
Posamično in individualno srečanje brez dodatne podpore. Velja pred porodom ali po porodu.
Potni stroški se ne obračunajo, če razdalja od mojega doma do vas ne presega 20 km oz. pridete na srečanja k meni na Mencingerjevo 7 v Ljubljani.

MASAŽA DOJENČKA PO METODI IAIM, 5 IND. SREČANJ
20 EUR na srečanje, 100 EUR skupno, izvaja se na vašem domu. Ob plačilu celotne cene v enkratnem znesku, je zadnje srečanje brezplačno, po paketu 4=5.

ČUSTVENI ODMIK ZA MAMICE PO PORODU Z DOJENČKI
(za informacije glej podlistek Povezovalno starševstvo)