O meni

simone kindermann z družinoMoje ime je Simone in sem mama petim živim otrokom, trem fantom in dvema deklicama, imamo pa tudi enega angelčka v nebesih. Sem tudi doula, to je spremljevalka in svetovalka med nosečnostjo, med porodom in kratek čas po porodu. Rada uporabim razlago, ki pravi, da je doula žena, ki z materinsko nežnostjo pripravi in pospremi ženo v materinstvo. Prvo, drugo, tretje … materinstvo.

CBI TrainingPo izobrazbi sem univerzitetna diplomirana politologinja, a svoje diplome iz političnih znanosti nisem nikoli unovčila, saj sem celo svoje življenje gojila posebno ljubezen do raziskovanja medosebnih odnosov, otrok, poučevanja otrok, odkrivanja globine katoliške vere in učenja tujih jezikov. Tako sem tekom svojega življenja veliko let poučevala angleški jezik in med tem postala mamica šestim otrokom. Vedno sem gledala na to, da so bili moji otroci in moja ljubezen in skrb zanje na prvem mestu, svoje življenje sem prilagodila ritmu svojih otrok še posebej v njihovem najnežnejšem otroštvu. V vseh letih nosečnosti in porodov sem se iz osebnega interesa veliko izobraževala iz porodništva in oblikovanja otrokove identitete v prvih šestih mesecih njegovega življenja.

Sem certificirana porodna in poporodna doula, svoja strokovna znanja sem pridobila pri CBI (Childbirth International), se redno dodatno izobražujem, še letos pa bom pridobila tudi certifikat za CBI Educator, ki mi bo omogočal tudi poučevanje. Sem tudi članica Attachement Parenting Organization, inštitucije, ki se na podlagi psihološke teorije o čutečem povezovanju med otrokom in njegovimi starši oz. skrbniki, zavzema za povezovalno starševstvo in za katere načeli trdno stojim in vanje verjamem.

certifikat2

certifikat