Drugi o meni

“Z možem sva obiskala najprej predavanje Simone v Domžalah in se nato odločila za skupinske priprave na porod. Zelo so nama bile v pomoč; po vsakem srečanju so se nama odpirale nove iztočnice, ki sva jih doma premišljevala in predebatirala. Simone mi je prva svetovala naj se dobro pozanimam o različnih porodnišnicah; kaj le te nudijo oz. česa ne. Končna odločitev je bila za Jesenice. S to odločitvijo sem bila zelo zadovoljna. Simone nam je na srečanjih pokazala nekaj vaj, ki jih lahko delamo pred prodom in masažo, ki pomaga med porodom. Hvaležna sva bila, da sva se udeležila teh priprav, saj sva tam prišla do veliko novih vprašanj glede poroda in dobila tudi odgovore nanje. Z možem sva se v tem času še dodatno povezala. Porodna izkušnja je bila za oba lepa in z veseljem o tem govoriva. Simone je prijazna, vendar realistična in to zelo cenim.
… Porod je v današnjih časih izgubil svojo naravno lepoto in intimnost, s tem pa se je izgubila tudi vera in zaupanje vase, v svoje telo. Njeno delo pa je čudovito ravno v tem, da ženskam pomaga najti to moč v sebi. Hvala Simone “ (Marjeta)

“Simone sem odkrila čisto intuitivno. Malo sem nosljala, kako je s temi doulami, kaj to pravzaprav je, ko sem naletela na njeno internetno stran, kjer me je najprej prepričal njen nasmešek (mimo grede, res je tako prisrčna kot na sliki), nato pa še izjava njene varovanke. Dlje se sploh nisem spuščala, kar kontaktirala sem jo in potegnilo me je v to zgodbo, zgodbo naravnega poroda s podporo doule (kar sploh ni bil moj plan) in vesela sem, da me je. Zaradi nje je moja izkušnja poroda čudovit spomin, kljub ne najlažjim situacijam. Zaradi nje sem rodila naravno, in sem nase ponosna. Pri Simone zelo cenim njeno iskrenost, ki me je vodila do pravih mest znotraj sebe, njeno profesionalnost, ki me je držala prizemljeno in zbrano in predvsem njeno srčnost, zaradi katere sem ji lahko popolnoma zaupala in se tako popolnoma prepustila izkušnji, bila je moja varnost. Na Simone lahko računaš v tesnobnih trenutkih pred porodom, razčistila bo vsak dvom in dilemo, s tabo bo dihala skozi vsak popadek, iskreno delila tvojo radost in te bodrila ob prvih korakih materinstva. Vedno ve natanko, kaj v dani situaciji potrebuješ. Simone je mnogo več in mnogo bolj učinkovita kot smejalni plin, opiatski analgetik ali epiduralna anastezija.” (Nanča, Ljubljana)

»Simone me je spremljala pred, pri in po porodu. S svojimi izkušnjami in znanjem mi je bila v veliko pomoč in podporo. Predvsem pa mi je bila v veliko čustveno oporo in me je pomirila takrat, ko sem to najbolj potrebovala. Med porodom (potiskanjem) mi je predlagala položaje, tako da sem z njeno pomočjo ugotovila, kaj mi najbolj ustreza. Hvaležna sem ji, da je verjela vame in da je pripomogla k tako lepi porodni izkušnji«. (Irena, Kranj)

»Ko sem se grozno bala poroda, se nisem niti približno zavedala, kje tiči vzrok. Bila sem prepričana, da je to huda bolečina prejšnjih porodov. Pa je bilo v resnici vse drugo. Moja čustva, moji strahovi in bremena, ki jih nosim. Hvala douli, je spomin na moj zadnji porod čaroben«. (Katja, Medvode)

»Če bi lahko še enkrat izbirala, bi se odločila za spremstvo doule. In še enkrat bi se odločila zate, Simone. Za mano je hiter in miren porod, ki ga bom ohranila v spominu kot čudovito porodno izkušnjo. Tvoje spremljanje je pripomoglo k temu, da sem pripravljena rodila čudovito deklico. Hvala iz srca.« (Mojca, Komenda)

»Ob novici, da čez nekaj mesecev ne bova več samo dva, sva kaj kmalu ugotovila, da porod le ni kar tako. Po priporočilih prijateljev sva kmalu našla Simone in se odločila, da si želiva prav njeno pomoč in navzočnost pri porodu. Pri pripravi na porod so bila zelo dragocena vsa srečanja pred porodom, kjer sva pridobila teoretičen vpogled v porod, dojenje, poporodno obdobje itd. V tednih pred porodom so nama bili redni obiski Simone v uteho, saj smo ves čas skupaj spremljali stanje bodoče mamice (in očeta ;)) ter lego otroka. Na vse nastale težave in vprašanja sva lahko kadarkoli dobila odgovor. Poroda pa si res kratko malo ne predstavljava brez nje. Nama obema je bila v veliko pomoč pri odločitvah, pa tudi s spodbudami, masažo … Pomembna se nama je zdela tudi poporodna evalvacija, s katero smo še skupaj ovrednotili porod in tako simbolno zaključili to obdobje. Niti za trenutek nama ni bilo žal, da sva se odločila za Simone in njeno pomoč pri porodu. Veva, da je bila zaradi tega izkušnja poroda za vse tri, tudi malega V., nekaj popolnoma drugega kot bi bila sicer. Simone, hvala!« (Novopečena starša iz Ljubljane)