September – Poporodno življenje

26 maja, 2022 17:00

75€

Prijavi se

O delavnici

  • Delavnice poporodnega življenja so namenjene pripravi na življenje po porodu. Večinoma so nosečnice osredotočene na prod in potek ter iztek poroda, skrb in misel je usmerjena le v ta edinstveni dogodek, kar je povsem pravilno in razumljivo, a vendarle pa je življenje po porodu tisto, ki ostaja in ga je potrebno preživeti in živeti.

  • Delavnice poporodnega življenja so namenjene osvetlitvi izzivov, ki nas po porodu čakajo in so razdeljene na tri srečanja oz 3 sklope:
  1. Dojenje
  2. Skrb za novorojenčka: baby-handling, nega popka, spremembe na otrokovi koži po porodu in nega otrokove kože, krči in dojenčkov jok, vsakodnevna nega, kopanje dojenčka, previjanje, oblačila, nujne potrebščine iz lekarne
  3. Skrb za mamico: počitek po porodu, čustvene spremembe po porodu, vloga partnerja, pomoč po porodu, spolnost, intimna nega, telesna vadba po porodu
  • Delavnica obsega tri najpomembnejša področja življenja po porodu in ponudi odgovore na vprašanja, kako živeti in preživeti prvi mesec po prihodu iz porodnišnice domov.

Četrtek 26. maj od 17:00 – 18:30

Tečaj bo potekal v Ljubljani in sicer od 26.5., 30.5. in 2.6., torej 3 srečanja, vedno od 17:00 do 18:30.

Poporodno življenje delavnica

Velikokrat je pravi šok, ko z otrokom pridemo iz porodnišnice in ne vemo, kje naj se življenja lotimo. Otrok joče, me smo še razbolene, dojke bolijo, če smo bile šivane, tudi šivi bolijo in nismo tako mobilne kot bi želele. Želimo počivati in spati, pa ne gre, otrok joče in nas zahteva 24/7. Predvsem za tiste, ki starši postanejo prvič, je ta transformacija iz takorekoč popolne svobode in razpolaganja s časom v popolno soodvisnost z otrokom, velikanska sprememba.

 

Če smo na tako spremembo vsaj malo pripravljeni, dosti lažje prenesemo vse izzive, ki nam jih življenje takrat ponudi. Izzivi pridejo v obliki rokovanja z povsem nebogljenim otrokom pa do nove vloge, v katero smo postavljeni in to je vloga starša.

 

Morda ste med tistimi, ki imate od zadnje starševske izkušnje slabe spomine in si želite tokrat stvari narediti drugače, tudi takim nosečnicam je namenjena ta delavnica.

CENA DELAVNICE: 75 €

PRIJAVE IN INFORMACIJE: simone@roditiznasmehom.com

OMEJENO ŠTEVILO TEČAJNIC: do 6

September – Poporodno življenje

26 maja, 2022 17:00

75€

Prijavi se