Priprava na porod in starševstvo – tematska spletna predavanja

Za vas sem pripravila naslednja spletna predavanja na temo priprava na porod in starševstvo: konkretne vedno aktualne teme iz obdobja pred porodom, porodni proces in obdobja po porodu. Predavanja sproti nastajajo, zato ste vabljeni, da si ponudbo redno ogledate.

Cena posameznega predavanja je 18 EUR, če kupite paket vseh 7 predavanj, je cena nižja.


Paket 7 predavanj = plačajte 6 predavanj, dobite jih 7:

Cena posameznega predavanja je 18 EUR, razen
če kupite naenkrat vseh 7 predavanj, je cena 105 EUR za vseh 7 predavanj, namesto 126 EUR (=15 EUR na predavanje).


Dostop do predavan/ja dobite tako, da kupite posamezno predavanje ali paket vseh predavanj preko spletne trgovine, ki se nahaja s klikom na: SPLETNA TRGOVINA RODITI Z NASMEHOM.

Plačilo je možno s kreditnimi karticami, PayPal-om in preko bančnega nakazila. Po prejemu plačila, boste na svoj email, ki ste ga vpisali ob nakupu, prejeli povezavo do izbranih predavanj.


Trenutno so na voljo predavanja z naslednjimi temami – lahko si pogledate kratke uvodnike:

Ključni dejavniki lepega poroda:
kako pridem do lepe porodne izkušnje?

Premagovanje porodne bolečine
naravno in sintetično

Porodni načrt, ki deluje:
elementi dobrega porodnega načrta

Hormoni, ki poganjajo porodjih ne vidimo, ne vonjamo, ne okušamo, a so gonilo poroda; brez hormonov poroda ni!

Porodne dobe in njene značilnosti za mamo in za otroka, kaj se dogaja in kako si lahko pomagam?

Obdobje po porodu: kako se ogniti razpoloženjskim težavam, kako si organizirati življenje, pomembnost poporodnega počitka

ABC dojenja: kako vem, da je otrok sit in pridobiva na teži – dojenje na otrokovo željo

Predavanje za 18 EUR ali 105 EUR za paket 7 predavanj:

Dostop do predavan/ja dobite tako, da v košarico dodate posamezno želeno predavanje ali paket vseh 7 predavanj in opravite nakup.

Plačilo je možno s kreditnimi karticami, PayPal-om in preko bančnega nakazila.

Tukaj se nahajajo predavanja, kjer lahko opravite nakup: SPLETNA TRGOVINA RODITI Z NASMEHOM.


Spodaj si lahko preberete krajše opise posameznih tematskih predavanj na temo priprava na porod in starševstvo:

Ključni dejavniki lepega poroda: kako pridem do lepe porodne izkušnje?

Pogosto si nečesa močno želimo, pa ne vemo ali pa se ne zavedamo, kako do tega priti oz. se ne zavedamo, kako pomembna je pot do tega cilja. Močna želja vsake nosečnice je gotovo lahek porod, brez komplikacij, brez nepotrebnih zapletov, v miru, brez zdravstvenih posledic, a je ta želja okrnjena zaradi strahu pred vsem tem. In pogosto nosečnice greste v porodnišnico vdane, da se bo že kako izteklo, da so druge rodile že pred vami in preživele, da zdravniki že vedo, kaj delajo. A roko na srce, strah je še vedno močno prisoten in vse skupaj je zelo slaba tolažba.

Zato je res zelo pomembno, da imamo znanje, kako sebe pripeljati do lepe porodne izkušnje, da imamo prave informacije, na kaj moramo biti pozorne pri izbiri porodnega okolja, da se zavemo, kaj nam pravzaprav veliko pomeni in kako pomembno je, da se ne povozimo v teh željah. Znanje dviguje samozavest in samozaupanje. In oboje je pomembno za lepo porodno izkušnjo. Ključnih dejavnikov lepega poroda je kar nekaj in o vseh vam veliko povem v tem predavanju. Lepo povabljene!


Premagovanje porodne bolečine naravno in sintetično

Porodna bolečina je strah, ki zaseda prvo mesto med strahovi glede poroda. Njeno premagovanje, obvladovanje, preživetje je prva skrb marsikatere nosečnice. Kako tudi ne, ko pa okrog nas krožijo same grozljive zgodbe o še bolj grozljivi in nečloveški bolečini kot je porodna.

Kako torej premagati strah, kako sploh deluje mehanizem strahu, kakšni so naravni in učinkoviti načini premagovanja bolečine in katere so sintetične možnosti premagovanja le-te, vse to in še več izveste v mojem predavanju. Vabljene!


Porodni načrt, ki deluje: elementi dobrega porodnega načrta

Ste vedele, da univerzalni porodni načrt ne obstaja? Ne? No, v resnici je potrebno napisati porodni načrt za vsako porodno okolje posebej, za ta pa je potrebne vedeti, kakšni porodno politiko ima izbrana porodnišnica. Kaj je to porodna politika, katere so osnovne reči, ki vam na porodu pripadajo in so za vas pomembne, na katere pa lahko tudi pristanete/ali ne, vam razložim v tem predavanju. Na svojem seznamu imam kar 15 dejavnikov uspešnega porodnega načrta, kateri so in kdaj katere uporabimo, izveste v mojem predavanju. Vabljene!


Hormoni, ki poganjajo porodjih ne vidimo, ne vonjamo, ne okušamo, a so gonilo poroda; brez hormonov poroda ni!

So hormoni, ki porod poganjajo in brez katerih poroda ni in so hormoni, ki porod blokirajo in z njimi prav tako poroda ni. Hormoni so gonilo poroda, zato je zelo pomembno, da vemo, kateri so, kako jih spodbujamo, kako jih nehote blokiramo, kako nam pomagajo, lajšajo bolečino, kaj naredijo, zakaj jih imamo. Da si ne škodujemo in da razumemo, kako naše telo deluje. Hormoni so najbolj pomembna stvar, ki se v porodnem procesu dogaja v našem telesu. So bistvo poroda. Če nimamo svojih, nam dodajo umetne (popadke). Jaz sem prepričana, da je bolje imeti svoje. Vabljene, da slišite, kateri so in kako jih podpremo.


Porodne dobe in njene značilnosti za mamo in za otroka, kaj se dogaja in kako si lahko pomagam?

Večinoma vemo, da obstajajo tri porodne dobe in približne značilnosti teh dob. Ne vemo pa, kako se v tem času počutimo, kaj lahko pričakujemo, kaj je normalno in kaj ni, kaj dela otrok in kaj se z njim dogaja v vsaki porodni dobi. Kako vemo, da se porod začne? So edinole popadki in odtekanje plodovnice znak, da se je porod začel ali obstajajo še drugo bolj subtilni znaki začetka poroda? Kako si pomagamo v vsaki porodni dobi? Je bruhanje med porodom normalno? Kaj pa, če se pokakam med porodom? Je dobro, da se klistiram že doma, ko ugotovim, da se porod bliža? Kaj, če me med porodom popade tako huda utrujenost, da ne bom več zmogla? Kaj pa partner in njegova vloga? Kako naj ga zaposlim, da mi bo v pomoč? Vse to in še mnogo več boste izvedele v tem predavanju.


Obdobje po porodu: kako se ogniti razpoloženjskim težavam, kako si organizirati življenje, pomembnost poporodnega počitka

Obdobje po porodu je večinoma in za večino zelo naporno obdobje. Obdobje navajanja na dojenčka, na veliko spremembo v življenju, na dojenje in hud primanjkljaj spanja. Hitro ugotovimo, da sami ne zmoremo, a prositi za pomoč je tako težko. Katere so pasti tega obdobja, na kaj lahko popazimo že prej in si naredimo nek poporodni načrt, da nam je lažje po porodu; kakšen bo partnerski odnos po porodu in spolnost, bo še kdaj kot je bilo; kaj pa poporodna otožnost, veliko se v tem času o njej piše, a malokdo ve, kakšna zares je, kako pride in kako se kaže. Dobro je postopati tako, da se ji ognemo in ne damo možnosti, da pride, ker res rada pride še posebej v obdobju, ko se življenje postavlja nazaj v svoje običajne tirnice. A, kako? Veliko o pasteh poporodnega življenja, kako ga izpeljati, da je to obdobje užitek in ne muka, v tem predavanju.


ABC dojenja: kako vem, da je otrok sit in pridobiva na teži – dojenje na otrokovo željo

Dojenje je nekaj najbolj naravnega in potemtakem ne bi smelo povzročati težav, kajne? To vendar znamo, to zna otrok avtomatsko, ko se rodi. Ja, pa vsaka, ki je že dojila ve, da ni povsem tako. Otrok ima sesalni refleks, a nima znanja, me pa nimamo ne refleksa ne znanja, sploh če smo prvorodke. Statistično gledano, ob odpustu iz porodnišnice, izključno doji približno 85% žensk, čez 6 tednov le še 50%, v otrokovi starosti treh mesecev, pa le še 35% žensk. Zakaj tak upad, kljub veliki želji obeh po dojenju? Ker je veliko težav in trikov, za katere nam nihče ne pove, pa samo z malo tega znanja zmogle, bi speljale. In samozavesti ni, če dojenje ne gre. Dojenje kot ena potrditev, da smo dobre mame (čeprav v resnici ni tako). Zato vas vabim k poslušanju mojega predavanja, kjer boste izvedele vse o tem, kaj je dober podoj, kako dolgo traja, kaj z bolečimi bradavicami, kdaj je otrok sit, kaj pomeni dobro pristavljen otrok in še in še.


Če se vam bo po ogledu predavanj porodilo kakšno vprašanje ali bi želeli bolj poglobljeno individualno delo, tako imenovana celostna priprava na porod in starševstvo, sem vam na voljo: