Simone Kindermann

Mama, certificirana porodna in poporodna doula, inštruktorica priprave na porod, licencirana inštruktorica za učenje masaže dojenčkov (IAIM), Spinning Babies Parent Educator,…

O meni

Osebno...

Moje ime je Simone in sem mama petim živim otrokom, trem fantom in dvema deklicama, imamo pa tudi enega angelčka v nebesih. Sem tudi doula, to je spremljevalka in svetovalka med nosečnostjo, med porodom in kratek čas po porodu. Rada uporabim razlago, ki pravi, da je doula žena, ki z materinsko nežnostjo pripravi in pospremi ženo v materinstvo. Prvo, drugo, tretje … materinstvo.

Po izobrazbi sem univerzitetna diplomirana politologinja, a svoje diplome iz političnih znanosti nisem nikoli unovčila, saj sem celo svoje življenje gojila posebno ljubezen do raziskovanja medosebnih odnosov, otrok, poučevanja otrok, odkrivanja globine katoliške vere in učenja tujih jezikov. Tako sem tekom svojega življenja veliko let poučevala angleški jezik in med tem postala mamica šestim otrokom. Vedno sem gledala na to, da so bili moji otroci in moja ljubezen in skrb zanje na prvem mestu, svoje življenje sem prilagodila ritmu svojih otrok še posebej v njihovem najnežnejšem otroštvu. V vseh letih nosečnosti in porodov sem se iz osebnega interesa veliko izobraževala iz porodništva in oblikovanja otrokove identitete v prvih šestih mesecih njegovega življenja.

Moje znanje in strokovnost...

Sem certificirana porodna in poporodna doula ter inštruktorica priprave na porod. Sem tudi licencirana inštruktorica za učenje masaže dojenčkov pri organizaciji IAIM (International Association of Infant Massage), svoja strokovna znanja pridobivam pri CBI (Childbirth International), se redno dodatno izobražujem, najnovejši pa je certifikat za Spinning Babies Parent Educator, ki mi omogoča licencirano poučevanje fiziološke priprave na porod po njihovi paradigmi.

Te vaje in način življenja nosečnicam omogočajo raztezanje mehkih tkiv v abdominalnem delu telesa in posledično optimalno nameščanje otroka v medenico. Zaradi teh vaj in vaj za reševanje težkih porodnih situacij, ki nastanejo kot posledica ne najbolj idealne otrokove vstave, so porodi lažji in hitrejši.

 

Sem tudi članica Attachement Parenting Organization, inštitucije, ki se na podlagi psihološke teorije o čutečem povezovanju med otrokom in njegovimi starši oz. skrbniki, zavzema za povezovalno starševstvo in za katere načeli trdno stojim in vanje verjamem.

Certifikati in strokovna usposobljenost:

Potrebuješ nasvet?

Pokliči me ali pa me kontaktiraj preko kontaktnega obrazca na spodnji povezavi.