Celostna priprava na porod.

Popolna čustvena in telesna priprava za čudovit porod.

Zakaj?

Da bo porod brez skrbi...

Novica o nosečnosti je skoraj za vsako žensko lepa in razveseljujoča. A slej kot prej se v to veselje prikradejo skrbi, kako bo pa na porodu. Skrbi se kmalu pomešajo s strahom in tesnobo, ki narašča s približevanjem termina poroda. 

Takrat mnogo žensk prične mrzlično kopičiti informacije o porodu in predvsem lajšanju bolečin, saj je prav strah pred porodno bolečino najhujši. 

 

Vse pridobljene informacije nas seveda ne morejo obvarovati pred porodno bolečino, zato marsikatera nosečnica proti koncu nosečnosti reče, da bo že na porodu videla, kaj in kako bo in se bo takrat odločala. 

 

Potem se pa zgodijo stvari, ki ji niso razumljive, se z njimi ne strinja, dogodka ne obvlada.

 

...ker zmoremo lepo roditi.

V resnici se je na porod mogoče pripraviti čustveno in prav ta priprava je ključna za premagovanje strahu in napetosti, za lajšanje porodnih prizadevanj, da s sprejemanjem dogajanja in zaupanjem v lastne zmožnosti zmore doživeti čudovit in čisto nič travmatičen porod. 

Verjamem, da je to želja prav vsake nosečnice. Ozaveščanje o delovanju lastnega telesa in zaupanju v njegovo obvladovanje krepi samozavest, da zmoremo same lepo roditi.

 

Na porod pa se je potrebno pripraviti tudi fizično z pravilnim raztezanjem naših mehkih tkiv v abdominalnem delu telesa, raztezanjem vezi in iskanjem ravnovesja v medenici. Na tak način omogočimo otroku optimalno lego in optimalen začetek poroda po otrokovi meri in v njegovem tempu.

Obe pripravi skupaj pomenita celostna priprava na porod, ki nosečnico ustrezno pripravi na porod. Daje ji »orodje« za obvladovanje lastnih strahov in bolečine.

Kaj nudim?

Izvajam različne celostne priprave na porod, s spremstvom na porod ali brez njega, s pripravami v živo ali preko spleta:

 

Skupinske priprave na porod

Skupinske priprave na porod

V živo ali preko spleta za tiste, ki si želijo priprave v manjši skupini (do 5 parov), brez spremstva pri porodu.

Zajema fiziološko pripravo telesa na porod po metodi Spinning Babies za optimalno otrokovo vstavo, ostala priprava je po smernicah Chidbirth International. 

 

Objema vse informacije o porodu, hormonskem vplivu, kako sodelujemo s svojim telesom, kako ga tudi zaviramo, porodnih položajih, premagovanju bolečine, sproščanju, pričakovanjih, porodni načrt, različne porodne politike slovenskih porodnišnic, in še veliko veliko več.

 

KAJ OBSEGA PAKET?

5 srečanj z naslednjimi temami:

1. Fiziološka priprava telesa na porod

2. Porod I.

3. Porod II.

4. Dojenje

5. Poporodno življenje

 

KJE?
Skupina se srečuje
 v Ljubljani.

 

KDO?

Zaželeno je, da se je udeležite v paru.

 

CENA: 275€

individualna priprava na porod

Individualne priprave na porod

Posamezne priprave (par in jaz), ki potekajo v živo ali preko spleta, brez spremstva pri porodu.

Gre za butični aranžma, se pravi par in jaz. Zelo rada vidim, da se par najavi nekje v sredini nosečnosti, ko je še dovolj časa, da v miru opravimo celotno pripravo, tako fiziološko kot informacijsko kot čustveno. To pomeni, da se telo s pomočjo danih vaj še lahko sprosti, razteza do te mere, da se otroku omogoči optimalne pogoje nameščanja v medenico in s tem lažjega in hitrejšega poroda.

 

Informacijska in čustvena priprava na porod v živo pa poteka skozi 6 tematskih srečanj, kjer naslovimo telesni spomin, porod od A do Ž, se naučimo sproščanja, se poučimo o načinih sodelovanja s svojim telesom, o načinih sprožanja poroda in lajšanja bolečin, se pogovorimo o pričakovanjih in željah, spišemo porodni načrt, idr. Na tej pripravi se pogovorimo tudi o dojenju in življenju po porodu.

 

KAJ OBSEGA PAKET?

– 6 srečanj po 2 uri (termini po dogovoru)

 

KJE?
– Doma ali

– v Ljubljani

– preko spleta

 

CENA: 540€

Online komplet predavanj priprava na porod

Spletna predavanja

Serija spletnih predavanj, posvečenim dotičnim pred in poporodnim tematikam.

Doula paket "do vrat"

Doula paket "do vrat"

Individualna priprava na porod in pomoč ter svetovanje pred porodom.

V kolikor se odločite za doula paket “do vrat”, velja vse navedeno kot pri paketu “Individualna priprava na porod” in še proti koncu nosečnosti se večkrat oglasim na vašem domu, da preverim položaj otroka. To naredim z Leopoldovimi prijemi, starimi babiškimi otipi trebuščka, ki mi jasno povedo, kako je otrok v maternici nameščen. Glede na njegovo lego in/ali morebitne težave pri nameščanju, svetujem še kakšno vajo več ali pa odvzamem, skratka prilagodim. Vse to z namenom čim lažjega poroda.

 

KAJ OBSEGA PAKET?

– 6 srečanj po 2 uri (termini po dogovoru)

– V paket ni vključeno spremstvo v porodnišnico


KJE?
– Doma ali

– v Ljubljani

– preko spleta

 

CENA: 800€ + potni strošek za vsak obisk (v eno smer samo in po ceni 0,37 EUR/km)

doula paket s spremstvom pri porodu

Doula paket s spremstvom pri porodu

Individualna priprava na porod, spremljanje pri porodu in pomoč po porodu.

V kolikor se odločite za doula paket s spremstvom pri porodu, velja vse navedeno kot pri paketu “Individualna priprava na porod”. Proti koncu nosečnosti se večkrat oglasim na vašem domu, da preverim položaj otroka. To naredim z Leopoldovimi prijemi, starimi babiškimi otipi trebuščka, ki mi jasno povedo, kako je otrok v maternici nameščen. Glede na njegovo lego in/ali morebitne težave pri nameščanju, svetujem še kakšno vajo več ali pa odvzamem, skratka prilagodim. Vse to z namenom čim lažjega poroda.

 

Od treh tednov pred porodom dalje sem v stalni pripravljenosti 24/7, kar pomeni na pozivu in vedno na razpolago. Na porod vas spremljam in sem z vami do konca. Po porodu ostanem še do dve uri, da pomagam s prvim dojenjem in vašo osebno ureditvijo. V času po porodu sem vam še 14 dni na voljo za vso pomoč pri dojenju, rokovanju z dojenčkom in čemerkoli, kar bi se pojavilo in bi potrebovali podporo.

 

V vsem času sodelovanja želim, da smo večkrat na zvezi, da me redno obveščate o svojem počutju in ginekoloških pregledih, saj vam edino tako lahko pomagam, vam stojim ob strani in vas varno vodim skozi nosečnosti do lepe porodne izkušnje.

 

Za še več informacij glej prispevek “Sem doula“.

 

KAJ OBSEGA PAKET?

– 6 srečanj po 2 uri (termini po dogovoru)

– Spremstvo pri porodu

 Pomoč po porodu


KJE?
– Doma ali

– v Ljubljani

– preko spleta

 

CENA:

1200€ + potni strošek za vsak obisk (v eno smer samo in po ceni 0,37 EUR/km)

1000€ za mamice, ki jih k porodu spremljam drugič + potni strošek za vsak obisk (v eno smer samo in po ceni 0,37 EUR/km)

850€ za mamice, ki jih k porodu spremljam tretjič ali več + potni strošek za vsak obisk (v eno smer samo in po ceni 0,37 EUR/km)1

spremstvo pri porodu

Spremstvo pri porodu

Izključno spremljanje k porodu, ki ga lahko ponudim v skrajnih okoliščinah.

Obstaja tudi možnost izključnega spremljanja k porodu, ki ga lahko ponudim v skrajnih okoliščinah. Namenjen je mamicam, ki zaradi posebnih razlogov iščejo zgolj spremljevalko k porodu, pa vendarle dovolj izkušeno, da ji v danem trenutku lahko pomaga in ji je v oporo.

 

Vključuje obdobje pripravljenosti od načeloma 38. tedna dalje, spremljanje k porodu in en poporodni obisk.

 

KAJ OBSEGA PAKET?

– Spremstvo pri porodu

 

CENA: 500€ + plus potni strošek 0,37 EUR/km, če je porod izven LjubljanePomembna informacija za vse, ki jih k porodu spremljam:
• NE izvajam in NE vrednotim zdravniških izvidov, saj nisem zdravstvena delavka.
• NE odločam se namesto vas. Pomagala vam bom pridobiti objektivne informacije, na podlagi katerih se boste odločili sami.
• Z zdravstvenim osebjem se NE bom dogovarjala o zdravstvenih posegih/odločitvah med porodom.
• O vaših dilemah se z vami lahko pogovorim in predlagam druge možnosti.
• Lahko vas podpiram v pogovoru z zdravstvenim osebjem in poskrbim, da imate možnost izraziti svoje zadržke.

Se težko odločiš?

Pokliči me ali pa me kontaktiraj preko kontaktnega obrazca na spodnji povezavi in ti bom pomagala.