Porod na domu

Porodi doma so za zdrave nosečnice in zdrave otroke tudi varnejši, ker se zaradi ne-poseganja v porodni proces, izpeljejo brez komplikacij.

Zakaj roditi doma?

Domače okolje

Moja posebna ljubezen so porodi na domu, ker so preprosto čarobni. To bi bil romantičen razlog, zakaj dajem prednost porodom doma. 

 

A, da je porod na domu lahko čaroben, so predhodno izpolnjeni kriteriji, ki to omogočajo in so pomembni za lepo napredovanje poroda. 

 

Ker mame svojega otroka rojevajo v domačem okolju, ki jim je dobro poznano, kjer so varne, kjer ni presenečenj niti prepovedi, kjer se lahko svobodno gibljejo in jedo in pijejo, kjer so lahko to, kar so in še

marsikaj, so ti porodi:

 

– lažji,

– imajo manj zapletov,

– sta mama in otrok po porodu v bistveno boljšem

psihofizičnem stanju,

– je okrevanje po porodu krajše,

– dojenje hitreje in lažje steče,

– otroci hitreje napredujejo v razvoju

– … in še marsikaj

Porodi doma so varnejši...

Porodi doma so za zdrave nosečnice in zdrave otroke tudi varnejši, ker se zaradi ne-poseganja v porodni proces, izpeljejo brez komplikacij. Vsako poseganje namreč pogosto vodi v komplikacije, ki se lahko končajo tudi s carskim rezom. 

Če se tekom porodnega procesa pojavi upravičen zdravstveni razlog, ki bi zgolj mogel ogroziti zdravje mame in/ali otroka, se nemudoma izvede transfer v najbližjo porodnišnico.

Vendar pa velja poudariti, da naš način sodelovanja – torej mene in obeh babic – temelji na preventivi in zagotavljanju varnosti, da do transferja sploh ne bi prišlo.

 

Ves trud in priprava na porod gredo v smeri zagotavljanja varnosti in zaupanja, gradnji v lastno samozavest, da mamica zmore roditi v moči lastnih virov.

 

Ko se z nosečnico pripravljam na porod doma, je deležna vse moje oskrbe kot jo sicer ponudim v vsakem doula aranžmaju, le da z njo sodeluje tudi že omenjena izbrana babica, ki bo na porodu prisotna. Babica z njo opravi določeno število babiških obiskov pred in po porodu, jo seveda spremlja na porodu, skupaj pa jo preko komunikacijskih kanalov spremljava ves čas. 

 

Ko se nosečnica odloči za porod doma, je v našem sistemu oskrbe deležna kar najboljše obravnave, ki omogoča varen in predvidljiv porodni proces.

Izkušeno osebje

Babica, s katero sodelujem, je samostojna babica, ki ima mnogoletne izkušnje iz porodništva in dela sprva v različnih porodnišnicah, zdaj pa nekaj let že tudi iz porodov na domu.

Želiš roditi doma?

Ker se zavedam, da sta varnost in zaupanje najpomembnejši vrednoti poroda, je nam vsem vključenim v porodni proces to tudi prioriteta. Naš način dela je takšen, da te postavke zmore zagotoviti.

 

Za začetek svetujem informativni pogovor, kjer dobite prve in osnovne informacije, na podlagi katerih se lažje odločite, kako naprej.

CENA: 1200€ + potni strošek za vsak obisk (v eno smer samo in po ceni 0,37 EUR/km)

spremstvo pri porodu

Doula paket s spremstvom pri porodu

Individualna priprava na porod, spremljanje pri porodu in pomoč po porodu.

V kolikor se odločite za doula paket s spremstvom pri porodu, velja vse navedeno kot pri paketu “Individualna priprava na porod”. Proti koncu nosečnosti se večkrat oglasim na vašem domu, da preverim položaj otroka. To naredim z Leopoldovimi prijemi, starimi babiškimi otipi trebuščka, ki mi jasno povedo, kako je otrok v maternici nameščen. Glede na njegovo lego in/ali morebitne težave pri nameščanju, svetujem še kakšno vajo več ali pa odvzamem, skratka prilagodim. Vse to z namenom čim lažjega poroda.

 

Od treh tednov pred porodom dalje sem v stalni pripravljenosti 24/7, kar pomeni na pozivu in vedno na razpolago. Na porod vas spremljam in sem z vami do konca. Po porodu ostanem še do dve uri, da pomagam s prvim dojenjem in vašo osebno ureditvijo. V času po porodu sem vam še 14 dni na voljo za vso pomoč pri dojenju, rokovanju z dojenčkom in čemerkoli, kar bi se pojavilo in bi potrebovali podporo.

 

V vsem času sodelovanja želim, da smo večkrat na zvezi, da me redno obveščate o svojem počutju in ginekoloških pregledih, saj vam edino tako lahko pomagam, vam stojim ob strani in vas varno vodim skozi nosečnosti do lepe porodne izkušnje.

 

Za še več informacij glej prispevek “Sem doula“.

 

KAJ OBSEGA PAKET?

– 6 srečanj po 2 uri (termini po dogovoru)

– Spremstvo pri porodu

 Pomoč po porodu


KJE?
– Doma ali

 v Ljubljani

– preko spleta

 

CENA:

1200€ + potni strošek za vsak obisk (v eno smer samo in po ceni 0,37 EUR/km)

1000€ za mamice, ki jih k porodu spremljam drugič + potni strošek za vsak obisk (v eno smer samo in po ceni 0,37 EUR/km)

850€ za mamice, ki jih k porodu spremljam tretjič ali več + potni strošek za vsak obisk (v eno smer samo in po ceni 0,37 EUR/km)

Potrebuješ nasvet?

Pokliči me ali pa me kontaktiraj preko kontaktnega obrazca na spodnji povezavi.