Kaj so povedali...

Izpovedi in mnenja o mojem delu.

Povedali so...

Nanča, Ljubljana - Doula paket

“Zaradi nje sem rodila naravno, in sem nase ponosna.”

“Simone sem odkrila čisto intuitivno. Malo sem nosljala, kako je s temi doulami, kaj to pravzaprav je, ko sem naletela na njeno internetno stran, kjer me je najprej prepričal njen nasmešek (mimo grede, res je tako prisrčna kot na sliki), nato pa še izjava njene varovanke. Dlje se sploh nisem spuščala, kar kontaktirala sem jo in potegnilo me je v to zgodbo, zgodbo naravnega poroda s podporo doule (kar sploh ni bil moj plan) in vesela sem, da me je. Zaradi nje je moja izkušnja poroda čudovit spomin, kljub ne najlažjim situacijam. Zaradi nje sem rodila naravno, in sem nase ponosna. Pri Simone zelo cenim njeno iskrenost, ki me je vodila do pravih mest znotraj sebe, njeno profesionalnost, ki me je držala prizemljeno in zbrano in predvsem njeno srčnost, zaradi katere sem ji lahko popolnoma zaupala in se tako popolnoma prepustila izkušnji, bila je moja varnost. Na Simone lahko računaš v tesnobnih trenutkih pred porodom, razčistila bo vsak dvom in dilemo, s tabo bo dihala skozi vsak popadek, iskreno delila tvojo radost in te bodrila ob prvih korakih materinstva. Vedno ve natanko, kaj v dani situaciji potrebuješ. Simone je mnogo več in mnogo bolj učinkovita kot smejalni plin, opiatski analgetik ali epiduralna anastezija.”

Marjeta - Skupinska priprava na porod

“Porodna izkušnja je bila za oba lepa in z veseljem o tem govoriva. Simone je prijazna, vendar realistična in to zelo cenim.”

“Z možem sva obiskala najprej predavanje Simone v Domžalah in se nato odločila za skupinske priprave na porod. Zelo so nama bile v pomoč; po vsakem srečanju so se nama odpirale nove iztočnice, ki sva jih doma premišljevala in predebatirala. Simone mi je prva svetovala naj se dobro pozanimam o različnih porodnišnicah; kaj le te nudijo oz. česa ne. Končna odločitev je bila za Jesenice. S to odločitvijo sem bila zelo zadovoljna. Simone nam je na srečanjih pokazala nekaj vaj, ki jih lahko delamo pred porodom in masažo, ki pomaga med porodom. Hvaležna sva bila, da sva se udeležila teh priprav, saj sva tam prišla do veliko novih vprašanj glede poroda in dobila tudi odgovore nanje. Z možem sva se v tem času še dodatno povezala. Porodna izkušnja je bila za oba lepa in z veseljem o tem govoriva. Simone je prijazna, vendar realistična in to zelo cenim.

… Porod je v današnjih časih izgubil svojo naravno lepoto in intimnost, s tem pa se je izgubila tudi vera in zaupanje vase, v svoje telo. Njeno delo pa je čudovito ravno v tem, da ženskam pomaga najti to moč v sebi. Hvala Simone “

Irena, Kranj - Doula paket

Simone me je spremljala pred, pri in po porodu. S svojimi izkušnjami in znanjem mi je bila v veliko pomoč in podporo.”

“Simone me je spremljala pred, pri in po porodu. S svojimi izkušnjami in znanjem mi je bila v veliko pomoč in podporo. Predvsem pa mi je bila v veliko čustveno oporo in me je pomirila takrat, ko sem to najbolj potrebovala. Med porodom (potiskanjem) mi je predlagala položaje, tako da sem z njeno pomočjo ugotovila, kaj mi najbolj ustreza. Hvaležna sem ji, da je verjela vame in da je pripomogla k tako lepi porodni izkušnji.”

Novopečena starša iz Ljubljane - Doula paket

Poroda si res kratko malo ne predstavljava brez nje. Nama obema je bila v veliko pomoč.

“Ob novici, da čez nekaj mesecev ne bova več samo dva, sva kaj kmalu ugotovila, da porod le ni kar tako. Po priporočilih prijateljev sva kmalu našla Simone in se odločila, da si želiva prav njeno pomoč in navzočnost pri porodu. Pri pripravi na porod so bila zelo dragocena vsa srečanja pred porodom, kjer sva pridobila teoretičen vpogled v porod, dojenje, poporodno obdobje itd. V tednih pred porodom so nama bili redni obiski Simone v uteho, saj smo ves čas skupaj spremljali stanje bodoče mamice (in očeta ;)) ter lego otroka. Na vse nastale težave in vprašanja sva lahko kadarkoli dobila odgovor. Poroda pa si res kratko malo ne predstavljava brez nje. Nama obema je bila v veliko pomoč pri odločitvah, pa tudi s spodbudami, masažo … Pomembna se nama je zdela tudi poporodna evalvacija, s katero smo še skupaj ovrednotili porod in tako simbolno zaključili to obdobje. Niti za trenutek nama ni bilo žal, da sva se odločila za Simone in njeno pomoč pri porodu. Veva, da je bila zaradi tega izkušnja poroda za vse tri, tudi malega V., nekaj popolnoma drugega kot bi bila sicer. Simone, hvala!”

Mamica iz Ljubljane - Čustven odmik za mame

Skupina je zelo dobro zasnovana, Simone vsako srečanje temeljito podkrepi teoretično in praktično, kar pa je največ vredno, nas vzpodbuja k delu na sebi.

“Čas moje druge porodniške sem želela čim bolje izkoristiti in se srečevati še z drugimi mamicami. Vedela sem, da obstajajo skupine za mamice, saj sem tako skupino obiskovala že s prvim sinom. Čisto slučajno sem na spletni strani Roditi z nasmehom videla objavo o na novo nastajajoči skupini za mamice. Objavljena je bila tudi okvirna vsebina in teme srečanj ter naslov skupine: Odmik za ženske. Takoj sem se prijavila, saj sem želela ravno to.

Skupina je zelo dobro zasnovana, Simone vsako srečanje temeljito podkrepi teoretično in praktično, kar pa je največ vredno, nas vzpodbuja k delu na sebi. Tako se delo v bistvu začne takrat, ko vsako srečanje zapustimo. Takrat se v meni odpirajo nova spoznanja, razmišljanja, privrejo na dan stvari, ki sem jih zaprla na varno ali pa sem mislila, da sem z njimi zaključila. Vsako srečanje je zelo intenzivno in Simone nas dobrodušno hrani z nasveti, vzpodbudami. Naj omenim samo nekaj, kar mi vsak dan odzvanja v moji glavi: mamice moramo biti v družini čustveno uravnovešene, vzeti si moramo čas zase, odkriti moramo svoje potrebe, z možem oz. partnerjem se moramo pogovarjati in še enkrat pogovarjati, slišati moramo svoje potrebe, ozavestit moramo žensko v sebi, ji narediti prostor, da bo ponovno lahko zrastla.

Skratka, vsaki, ki razmišlja o udeležbi v taki skupini, ji toplo priporočam. Čustveni odmik za ženske pri Simone Kindermann. Meni je pisana na kožo in vem, da je to naložba za naprej v mojem vsakdanjem življenju zame, z otroki in možem.”

Dana, Ljubljana - Skupinska priprava na porod

“Všeč so nama bile praktične vaje in vaje masaže, predvsem pa možnost, da smo lahko naslovili veliko individualnih specifičnih vprašanj in je vsem podala izčrpen odgovor.

“Na skupinsko pripravo na porod, ki jo je vodila Simone, sva hodila skupaj z možem. Obema nama je bilo zelo všeč. Še posebej, ker je Simone podala veliko tudi »poporodnih« informacij, torej kaj se dogaja po porodu, kako najti nek nov življenjski ritem, itd. Všeč so nama bile praktične vaje in vaje masaže, predvsem pa možnost, da smo lahko naslovili veliko individualnih specifičnih vprašanj in je vsem podala izčrpen odgovor.

Nina, Ljubljana - Poporodna pomoč

“Z njeno pomočjo v poporodnem obdobju pridobivam na samozavesti in se iz dneva v dan bolje znajdem v vlogi matere.”

Za pomoč poporodne doule sem se odločila na podlagi strahu pred neizkušenostjo pri ravnanju z dojenčki. Z njeno pomočjo v poporodnem obdobju pridobivam na samozavesti in se iz dneva v dan bolje znajdem v vlogi matere.

Katja, Medvode - Spremljanje pri porodu

Hvala douli, je spomin na moj zadnji porod čaroben.”

“Ko sem se grozno bala poroda, se nisem niti približno zavedala, kje tiči vzrok. Bila sem prepričana, da je to huda bolečina prejšnjih porodov. Pa je bilo v resnici vse drugo. Moja čustva, moji strahovi in bremena, ki jih nosim. Hvala douli, je spomin na moj zadnji porod čaroben.”

Mojca, Komenda - Spremljanje pri porodu

“Tvoje spremljanje je pripomoglo k temu, da sem pripravljena rodila čudovito deklico. Hvala iz srca.”

“Če bi lahko še enkrat izbirala, bi se odločila za spremstvo doule. In še enkrat bi se odločila zate, Simone. Za mano je hiter in miren porod, ki ga bom ohranila v spominu kot čudovito porodno izkušnjo. Tvoje spremljanje je pripomoglo k temu, da sem pripravljena rodila čudovito deklico. Hvala iz srca.”

Ana in Primož - Spremljanje pri porodu

“Prisotnost doule pri porodu je za naju pomenila predvsem miren in varen vstop v porod.”

“Prisotnost doule pri porodu je za naju pomenila predvsem miren in varen vstop v porod. Veliko nama je pomenilo to, da sva se lahko zanesla na prisotnost osebe, ki s svojo strokovnostjo in izkušnjami nosečnico podpira z nasveti, spodbudami in nežnostjo. Porod tako ni stresen dogodek, pač pa veselo pričakovanje novega življenja, ko se mamica lahko posveti sebi, posluša svoje telo in otroka v sebi.”

Mamica Sara - Skupinska priprava na porod

“Dala mi je motivacijo, da sem razčistila svoja pričakovanja glede poroda in je na tega dobro pripravila. In to mi je omogočilo čudovito porodno izkušnjo.”

“Te priprave na porod so zelo realne. Simone se je zelo potrudila, da je ugodila našim individualnim potrebam in nam prikazala porod kot pomemben dogodek za katerega se je vredno potruditi. Dala mi je motivacijo, da sem razčistila svoja pričakovanja glede poroda in je na tega dobro pripravila. In to mi je omogočilo čudovito porodno izkušnjo.”

Mamica Neža - Skupinska priprava na porod

“Upam, da se bo za priprave odločilo čim več parov, ker si želim slišati še veliko lepih porodnih izkušenj.”

“Bila sem mnenja, da je bolje čim manj vedeti o porodu saj se potem ne obremenjuješ kako, kdaj in kaj… Še dobro, da sva se z možem dva meseca pred PDP srečala s Simone, saj si zdaj ne predstavljam, da bi šla na porod brez priprave, katero vodi. Najpomembnejše kar sem izvedela in se naučila je to, da smo ženske ustvarjene tako, da lahko same s poslušanjem svojega telesa in otroka rodimo same (v večini), brez umetnega oksitocina in protibolečinskih sredstev. To je za naše in otrokovo zdravje najvarneje in najboljše. Simone hvala, da si mi pomagala porod čimbolj obvladati, hvala, da si porod prikazala in ga razjasnila tako, da ga je razumel tudi mož in je vedel zakaj se gre. Tudi po petih mesecih otrokovega razvoja vidim, da stvari »štimajo«. Gotovo igra način poroda pri tem veliko vlogo, zdaj to vidim še toliko bolj, ker lahko primerjam z izkušnjami drugih mamic. Upam, da se bo za priprave odločilo čim več parov, ker si želim slišati še veliko lepih porodnih izkušenj.”

Mamica iz Ljubljane - Čustven odmik za mame

“Na srečanjih smo se srečale in poglabljale s temami, s katerimi se vsaka mama sreča po porodu. Ovrednotile naša doživljanja, mišljenja… Predvsem pa smo si bile v veliko oporo, kar mi je bilo najbolj dragoceno.”

“Po rojstvu sina z urgentnim carskim rezom, sem se kmalu začela spraševati, zakaj se mi je to zgodilo. Po želji iskanja pravega odgovora sem veliko brskala in tako našla Simone. Z velikim zanimanjem sem raziskovala njeno spletno stran, ki me je pritegnila. Nekega dne sem dobila na mail njene e-novičke in našla to, kar sem kar nekaj časa iskala in hrepenela – čustveni odmik za mamice z dojenčki. S Simone sva že v začetku dobro ovrednotile moj potek poroda, veliko mi je povedala o samem porodu ter me potolažila in dala upanje za lepši porod naslednjič. Na srečanjih smo se srečale in poglabljale s temami, s katerimi se vsaka mama sreča po porodu. Ovrednotile naša doživljanja, mišljenja … Predvsem pa smo si bile v veliko oporo, kar mi je bilo najbolj dragoceno. Končno sem začela graditi na sebi. Raziskovati svoja občutja, čustvene odzive. In s tem začela celiti svoje rane, da ne bi svoje bolečine, napačnih vzorcev prenašala na partnerski odnos, na otroke. Na srečanja smo mamice lahko prišle svojimi otročki, kar je bila zame velika prednost, saj sva se dojila in tako skupaj popestrila srečanja. HVALA Simone za vse!”

Te zanimajo porodne zgodbe?

Najdeš jih na spodnji povezavi.